Lea Bank forbrukslån

Med Lea Bank forbrukslån kan du låne mellom 10 000 – 500 000 kr uten sikkerhet til en rente fra 10,38%. Lea Bank er en av de større bankene for forbrukslån, banken ble resultatet etter en fusjon mellom BRAbank og Easybank.

Lånet er et helt vanlig lån uten sikkerhet som du kan bruke til hva du vil. Hvis du ønsker å refinansiere eller du kan refinansiere kreditter og smålån kan du søke om refinansiering uten sikkerhet med en nedbetalingstid på opptil 15 år. Lånet kan du signeree digitalt med BankID.

Alle bankene vurderer din lånesøknad litt ulikt og renten varierer fra bank til bank. Vi anbefaler å søke flere steder slike at du kan sammenligne og velge det beste tilbudet

Lea Bank forbrukslån oversikt

 • Låne mellom 10 000 – 500 000 kr
 • Nedbetalingstid 1 – 5 år på lån og 1 – 15 år på refinansiering
 • Nominell rente: 10,38 – 23,96%
 • Lån til hva du vil
 • Tilbyr refinansiering av lån og kreditter
 • Du kan Innfri hele eller deler av lånet for tiden uten ekstra kostnad

Slik søker du lån hos Lea Bank

 1. Trykk på søkeknappen her på siden og fyll i din informasjon i søknaden
 2. Lea Bank går gjennom din søknad – du får svar umiddelbart
 3. Signer avtalen med BankID og pengene blir innbetalt til din konto

Kriterier for å få forbrukslån hos Lea Bank?

 • Du har ikke ha betalingsanmerkning eller inkassogjeld.
 • Må være fylt 23 år og ikke eldre enn 70 år.
 • Må ha en folkeregistrert adresse i Norge.
 • Har en minimumsinntekt på 250 000 kroner.
 • Du må kunne betjene lånet

Slik fungerer forbrukslånet hos Lea Bank

Hos Lea Bank kan du søke om forbrukslån mellom 10 000 – 500 000 kr. Lånet er et lån uten sikkerhet som du kan bruke til akkurat det du vil. Du kan for eksempel bruke lånet som billån, båtlån, MC lån, til oppussing, til bryllupet eller til drømmeferien.

Hvor mye du kan låne og hvilken rente du kan få får du vite etter at Lea Bank har behandlet din lånesøknad. Som hos alle andre tilbydere av forbrukslån gjør de en individuell vurdering av din lånesøknad. Størrelsen på lånet du kan bli tilbudt avhenger av din evne til å betjene gjelden. Denne beregnes ved at de ser på din og din husholdnings totale inntekt, kostnader, formue og eksisterende gjeld. Desto bedre økonomi du har desto lavere rente tenderer du å få tilbudt.

Noen ganger blir du tilbudt et lavere beløp enn det du har søkt om. Husk at det alltid er mulig og forbedre sine lånemuligheter gjennom å søke med en medsøker, som for eksempel kjæresten din eller et familiemedlem. Da regnes begges inntekter inn og til sammen kan dere få et større lån og kanskje lavere rente. En medlånetaker er solidarisk ansvarlig med hovedsøker for å betjene lånet.

Lea Bank refinansiering

Med refinansieringslånet hos Lea Bank kan du refinansiere med opptil 500 000 kr og til en nedbetalingstid på opptil 15 år uten sikkerhet. Har du smålån og dyre kreditter kan du redusere dine lånekostnader gjennom å få ned renten og samtidig få færre gebyrer med kun et lån i stedet for flere. Med en refinansiering får du også bedre oversikt på din økonomi med kun et lån og en faktura. Når du har flere lån og kreditter betaler du gebyrer på alle dine kreditter hvilket er dyrt og uøkonomisk. Med en refinansiering uten sikkerhet får du kun et lån og et gebyr.

Har du dyre smålån, kredittkortsgjeld eller andre utestående bør du se på dine muligheter til refinansiering umiddelbart. Å ha dyre smålån og kreditter er som å hive penger på sjøen. du kan spare mye på å refinansiere dyre lån.

Hvor lang nedbetalingstid kan et forbrukslån ha?

I Norge kan et vanlig forbrukslån ha maks opptil 5 års nedbetalingstid i følge norsk lov. Dette betyr at bankene ikke kan gi deg lenger nedbetalingstid på forbrukslån. Når det gjelder refinansiering så er det andre regler. Et refinansieringslån kan ha lenger nedbetalingstid, opptil 20 år. Hos Lea Bank kan du refinansiere med en nedbetalingstid på opptil 15 år. Uansett hvor lang nedbetalingstid du har på ditt lån kan du alltid betale inn hele eller deler av beløpet og løse inn lånet når du vil uten ekstra kostnader.

Fordeler

 • Du kan låne mellom 10 000 – 500 000 kr
 • Tilbyr refinansiering
 • En av de større forbrukslånebankene
 • Stor og trygg bank
 • Tilbyr betalingsforsikring

Ulemper

 • Den laveste renten er på over 10%
 • Har en av de høyere rentene på markedet

Hva vi mener om Lea Bank forbrukslån

Lea Bank er er et hel alminnelig forbrukslån, det stikker ikke små mye ut. Renten er litt høyere sammenlignet med de fleste konkurrentene på markedet, deres laveste rente er på over 10% (10,38%), hvilket er ganske så høyt. Det nominelle rentespannet er på mellom 10,38 – 23,96%. Deres laveste rente er over middels og deres høyeste rente om omtrent midt på treet. Noen forbrukslån har renter på over 25%.

Hva gjelder lånestørrelse har de et ganske så bra lånespann på mellom 10 000 – 500 000 kr, hvilket er blant de bedre på markedet. Nedbetalingstiden på 1 – 5 år på forbrukslån hvilket er helt standard. På refinansieringslån kan du få en løpetid på mellom 1 – 15 år, hvilket også er helt standard. Litt pussig er også at de tar termingebyr med AutoGiro, det burde ha vært gratis. Vi synes forbrukslånet fra Lea Bank er et sted litt under middels til middels.

Lea Bank prisliste og lånedetaljer

 • Lånebeløp: 30 000 kr – 500 000 kr
 • Nominell rente: 10,38 – 23,96%
 • Effektiv rente: 11,12% – 26,07%
 • Nedbetalingstid forbrukslån: 1-5 år
 • Nedbetalingstid refinansiering: 1-15 år
 • Etableringsgebyr: 995 kr
 • Termingebyr med AvtaleGiro: 35 kr
 • Termingebyr uten AvtaleGiro: 60 kr
 • Priseksempel: Nominell rente 11,49%, effektiv rente 13,44%, lånebeløp kr 95 000 over 5 år, etableringsgebyr kr 995. Terminbeløp: kr 2146. Kostnad: kr 33 736. Totalt: kr 128 736.

Om Lea Bank

Lea Bank er er et resultat av en fusjon mellom de to tidligere bankene BRAbank og Easybank. Deres hovedprodukter er forbrukslån og refinansiering uten sikkerhet og de tilbyr også sparing til privatpersoner. Selskapet er en heldigital bank som har som målsetning å gjøre hverdagen enklere for folk. Banken er en relativt ny bank som startede i 2016 som i dag har ca 70 000 kunder fordelt på lån, spare- og depositumkunder. Lea Bank er et allmennaksjeselskap (ASA) har virksomhet i Norge, Sverige, Finland og Spania.

Huvudmarkedet til Lea Bank er Norge, där de har relativt større markedsandeler enn lånemarkedet i de andre nordiske land. Selskapet hadde en omsetning i 2022 på ca 522,7 millioner NOK med et årsresultat på ca 140,5 millioner kronor og man hadde omtrent 50 ansatte. Lea Bank har sitt hovedkontor i Oslo og man har ikke kontorer for eksempel i Sverige.

Kundeservice

Telefon: 22 99 14 00
Åpningstider: Ukedager 09 – 15
E-post: kundeservice@leabank.no

Adresse

Lea Bank
Holbergs gate 21
0166 Oslo
Norge
Org.nr: 986 144 706

Vi bruker cookies; google analytics og google ads til å føre brukerstatistikk og markedsføring.