Lån med sikkerhet i bolig

Hvis du eier din egen bolig kan du søke om lån med sikkerhet i boligen. Du kan samle dyre smålån som kredittkort, forbrukslån, inkasso og restskatt selv om du har betalingsanmerkninger. Innfri dine eksisterende forbrukslån og samle dem i et nytt boliglån til lavere rente. Søk om lån med sikkerhet i bolig helt gratis og uforpliktende for å se hvilke muligheter du har.

Du kan refinansiere eller låne opp i din bolig, flytt boliglånet eller søk om nytt boliglån.

Lånebeløp
120000 kr
Nedbetalingstid
5 År
Maks 5 år for vanlige forbrukslån. Mer enn 5 år kun for refinansiering.
 • Okida logo
  300 000 - 20 000 000
  Lånebeløp
  5,49% - 10,1%
  Renter
  fra 2 265 kr
  Månedskostnad
  1 - 30 år
  Nedbetaling
  Lån med sikkerhet i bolig - Samle dyre smålån i boliglånet. 5 av 5 på Trustpilot!
  Søk nå
  annonselenke
  Eksempelrente: Lån 2 millioner | Effektiv rente 6,58 % Nedbetalt over 25 år | Totalt 4 009 071 kr
  Fordeler
  • Sletter inkasso og betalingsanmerkninger.
  • Refiansier eller ta opp lån i boligen
  • Lavere rente enn forbrukslån og kredittkort
  Vilkår
  • Er fylt 23 år
  • Norsk statsborger med adresse i folkeregisteret
  • Minimum inntekt 250 000 kr
  Lånedetaljer
  • Nedbetalingstid: 1 - 30 år
  • Etableringsgebyr: 0 kr
  • Utbetaling: 1 - 3 dager
  Les mer om Okida →
 • Uno Finans logo
  100 000 - 10 000 000 kr
  Lånebeløp
  5,5 -11,3%
  Renter
  fra 2 265 kr
  Månedskostnad
  1 - 30 år
  Nedbetaling
  Refinansiere smålån eller mellomfinansiere med boligen som sikkerhet.
  Les mer
  annonselenke
  Effektiv rente boliglån er 8,17% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.509.977, totalt 4.509.977
  Fordeler
  • Samarbeider med 21 långivere
  • Du kan velge beste tilbudet
  • Søknad er gratis og uforpliktende
  • Du kan få refinansiering med betalingsanmerkning
  Vilkår
  • Du må kunne stille en bolig som sikkerhet for lånet
  • Må ha en skattepliktig inntekt
  • Er norsk statsborger
  Lånedetaljer
  • Lånebelopp 100 000 - 10 000 000 kr
  • Nedbetalingstid: 1 - 30 år
  Les mer om Uno Finans bolig →

Slik fungerer lån med sikkerhet i bolig

Med et lån med sikkerhet i bolig kan du låne mellom 100 000 – 20 000 000 kr til en nedbetalingstid på mellom 1 – 30 år. Den nominelle renten ligger normalt et sted mellom 5,5% – 10%, dvs en god del lavere enn forbrukslån og kredittkort. Renten er lavere på lån med bolig som sikkerhet sammenlignet med usikret kreditt som forbrukslån fordi banken har en sikkerhet i huset.

Det finnes ulike typer av lån med sikkerhet i bolig

Refinansiering med bolig som sikkerhet

Det er flere långivere som tilbyr refinansiering med bolig som sikkerhet. Når du refinansierer samler du dine smålån som forbrukslån og kredittkortsgjeld til et boliglån. Flere selskaper, som blant annet Okida, kan også samle inkasso, restskatt og lønnstrekk.

Når du samler dine lån til et lån med pant i boligen kan du låne mellom 100 000 – 20 000 000 kr. Du kan refinansiere dine forbrukslån til et boliglån slik at du får lavere kostnader på dine lån. I tillegg til lavere kostnader får du bedre oversikt på din økonomi med kun et lån i stedet for flere.

Det kan være flere grunner til at du trenger refinansiering med bolig som sikkerhet. Det siste år har renten gått opp kraftig hvilket har medført at mange sliter med å betale sine utestående lån fordi renten har gått opp. I tillegg kan mange ikke ta opp mer lån på sitt eksisterende boliglån for å komme ut av perioder med høye regninger eller betale av dyrere smålån. Da kan det være en god mulighet å se på refinansiering med bolig som sikkerhet.

Du kan få lån med sikkerhet i bolig selv om du har betalingsanmerkninger

Flere aktører kan tilby deg lån selv om du har betalingsanmerkninger eller inkasso. Men da er det en fordel om du har en grei fast inntekt. Med en refinansiering kan du få vekk betalingsanmerkninger samtidig som du blir kvitt dyr utestående kreditt og sinte kreditorer.

Renten på lån med bolig som sikkerhet settes individuelt

Renten på lån med bolig som sikkerhet settes individuelt etter en kredittprøvning. Akkurat som det er med forbrukslån er det derfor lurt å søke lån flere steder slik at du kan sammenligne og velge det beste tilbudet.

Hvorfor er det lavere rente på lån med sikkerhet i bolig sammenlignet med forbrukslån?

Renten på et lån settes basert på flere faktorer, men en av de viktigste faktorene er långivers risiko ved å gi lån. Et lån uten sikkerhet som et forbrukslån har større risiko for banken enn et lån med sikkerhet. Med et boliglån med sikkerhet har banken sikkerhet i huset ditt. Hvis du ikke skulle betjene dine lån kan da långiveren gå etter huset, det er betydelig mindre risiko for banken enn å ikke kunne gå etter noe.

Desto lavere risiko for banken desto lavere rente

Ettersom at risikoen for banken er lavere med et boliglån med sikkerhet enn et lån uten sikkerhet kan også renten settes lavere. Desto lavere risiko, desto lavere rente.

Andre faktorer påvirker også renten

Det generelle rentenivået påvirker også hvilen rente du som kunde kan få. Når markedsrenten for bankene går opp går også renten til kundene opp.

Rentenivået i Norge påvirkes av eksterne faktorer som for eksempel

Hvor stort lån med sikkerhet i bolig kan jeg få?

For å vite hvor stort lån du kan få må du søke hos ulike långivere. Din søknad bestemmer hvor mye lån du kan få. Ulike banker kan komme frem til ulike beløp, og også ulik rente, derfor er det lurt å søke hos flere långivere for å se hvilke tilbud du kan få. Bankene vurderer din nåværende og fremtida evne til å betjene gjelden. Denne beregnes ved at de ser på din og din husholdnings totale inntekt, kostnader, formue og eksisterende gjeld. Denne beregningen er viktig for å sikre at du ikke ender opp med en lån du ikke klarer å betalt.

Refinansiering med din bolig som sikkerhet

Med Okida kan du samle dine lån i boligen på mellom 500 000 – 20 000 000 kr. Du kan altså refinansiere dine forbrukslån med pant i boligen hvilket gir deg lavere månedlige kostnader på dine lån. I tillegg får du full oversikt på din økonomi med kun et lån og forholde deg til.

Hvis du mister kontrollen over din økonomi kan det gå så langt at kreditorene vil ha din bolig tvangssolgt for å få tilbake det du skylder. Med en refinansiering kan du unngå det.

Ved en refinansiering med Okida blir du kvitt dyr kredittkortsgjeld og sinte kreditorer. Dine månedlige kostnader blir lavere og du får en bedre økonomi.

Opplåning i bolig

Du kan og bruke boligen til å ta opp lån hvis du trenger det. Eller til å både refinansiere og ta opp nytt lån.

Vi bruker cookies; google analytics og google ads til å føre brukerstatistikk og markedsføring.