Kapitalfondet CVC og holdinselskapet Waldakt byr 5 millarder SEK for Resurs Bank

Legger milliardbud på Resurs Bank
Holdingsselskapet Waldakt og Kapitalfondet CVC går sammen og legger et milliardbud på svenske Resurs Bank. Foto Resurs – pr

Mandag annonserte CVC og Waldakt, gjennom deres felles selskap Ronneby UK Limited, et kjøpstilbud på alle aksjene i den svenske banken Resurs Bank. Prisen per aksje er satt til 23,5 svenske kroner. Dette tilbudet ble først rapportert av Dagens Industri.

Det totale verdien av tilbudet beløper seg til omkring 4,7 milliarder svenske kroner. Resurs Bank har på sin nettside informert om at styret i Resurs Holding råder aksjonærene til å akseptere tilbudet.

For øyeblikket har Waldakt en eierandel på 28,94 prosent i Resurs Bank. Martin Bengtsson, som er styreleder i Resurs Bank, innehar også roller som styremedlem og administrerende direktør i Waldakt.

Catea Kapital, som for tiden er den tredje største aksjonæren med en eierandel på 2 prosent i Resurs Bank, har allerede akseptert tilbudet. Dette øker Waldakts totale eierandel til 30,94 prosent. Erik Selin, den største private aksjeeieren med 3,33 prosent, stiller seg også positiv til tilbudet.

Tilbudet representerer en økning på 38,2 prosent sammenlignet med aksjens sluttkurs på 17 kroner mandagen før, og 57,3 prosent over den volumvektede gjennomsnittsprisen på 14,9 kroner per aksje i løpet av de siste 90 dagene.

Tilbyderne planlegger å publisere et tilbudsdokument den 1. august 2024. Akseptperioden forventes å starte rundt 2. august og avsluttes omkring 30. august.

Ronneby har i sitt tilbud uttalt at de ikke vil øke tilbudssummen.

Det er verdt å merke seg at Resurs Bank i 2015 kjøpte den norske forbrukslånsbanken Ya Bank for 1,58 milliarder norske kroner.

Skrevet av
Sunniva Dahle - Skribent
Oppdatert
23.06.2024
Vi bruker cookies; google analytics og google ads til å føre brukerstatistikk og markedsføring.