Express Bank avvikler bankens sine aktiviteter i Norge

‘Express Bank har besluttet å avvikle alle bankens sine aktiviteter i Norge, Sverige og Danmark skriver det danske finansforbundet i en pressemelding. Dermed tilbyr ikke banken leger og tilbyr dermed ikke nye lån eller kredittkort via sin nettside. De 220 ansatte i banken har fått beskjed om at banken og deres arbeidsplass vil bli lagt ned.

De melder at du fremdeles kan finne de hos deres samarbeidspartnere for finansiering av kjøp i butikk og nettbutikk. Hvis du er kunde hos Express Bank allerede får dette ingen betydelse for ditt lån på nåværende tidspunkt. Banken holder fremdeles åpent og er tilgjengelig for sine allerede eksisterende kunder så fremt du har en aktiv konto i deres bank.

Avviklingsprosessen til Express Bank kan da lang tid og det er ikke fastsatt en sluttdato for prosessen. Det vil bli en gradvis nedtrapping av bankens virksomhet, skriver banken til den danske avisen B.T. Banken forblir åpen så lenge de har aktive kunder med avtaler i banken. For deg som er lånekunde vil dine avdrag på lånet fortsette som vanlig og du kan fremdeles kontakte deres kundeservice.

Hvorfor skal Express Bank opphøre?

Express Bank har i følge dem selv hatt det tungt på markedet de siste årene. På grunn av av at flere parametere har gått mot deres vei har de ikke blitt store nok til å kunne absorbere den nødvendige investeringene for å oppnå en konkurransedyktig posisjon i markedet. De har prøvd å finne muligheter på alle hold for å finne løsninger for å tjene deres kunders, samarbeidspartnernes og personalets interesser. Men de har ikke maktet med å finne en holdbar modell for banken.

Hva skjer med mitt lån hos Express Bank?

Det skjer ingenting med ditt utestående lån hos banken. Ditt lån og dine avdrag vil fortsette helt normalt. Hvis det skulle bli noen endringer vil du bli varslet av banken i god tid. Du trenger altså ikke å innfri lånet, men du kan selvsagt gjøre det hvis du vil. Forbrukslånet hos Express Bank vil heller ikke bli overført til en annen bank.

Hvis du har søkt om lån og har en åpen søknad og fremdeles er interessert i lånet kan du fullføre søknadsprosessen slik det er forklart i den epost du har mottatt sammen med lånetilbudet.

Ønsker du å innfri ditt lån eller søke forbrukslån hos en annen bank finnes det mange andre gode alternativer. Her kan du sammenligne forbrukslån for opptil 600 000 kr uten sikkerhet.

Hva skjer med kredittkortet ONEcard?

Du som har deres kredittkort ONEcard kan fremdeles bruke ditt visakort helt normalt. Det går fremdeles å betale med kortet både innenlands og utenlands samt i butikken eller ta ut penger med det i minibanken. Hvis det kommer noen endringer vil du bli varslet av Express Bank.

Skrevet av
Sunniva Dahle - Skribent
Oppdatert
24.04.2024
Vi bruker cookies; google analytics og google ads til å føre brukerstatistikk og markedsføring.